Energiahinta 1.1.2023

television, tv, telly-5017861.jpg

Energiamarkkinat ovat maailmantilanteen takia ennennäkemättömässä myllerryksessä, joka vaikuttaa myös Kannuksen Kaukolämpö Oy:n toimintaympäristöön.

Kannuksen Kaukolämpö Oy:n hallitus on kokouksessaan 20.9.2022 päättänyt nostaa verotonta energianmyyntihintaa 5,- €/MWh alkaen 1.1.2023, verollisena 6,20 €/MWh.

Edellisen kerran hintoja on korotettu 1.2.2020. Hintojen korotuksen taustalla ovat tilanteesta aiheutuneet lämmöntuotannon kustannustason poikkeuksellinen ja huomattava nousu.

Kannuksen Kaukolämpö Oy:n tuotanto perustuu suurimmaksi osaksi kotimaiseen, uusiutuvaan energiaan. Kotimaiseen puuenergiaan kohdistuu nyt poikkeuksellisen suuri kysyntä, mikä on nostanut sen hintaa merkittävästi tulevalle lämmityskaudelle. Lisäksi sähkön ja polttoöljyjen hinnat ovat nousseet moninkertaisiksi. Hintoihin vaikuttavat myös muu yleinen kustannustason nousu ja verkostomme sekä laitoksemme käyttö- ja kunnossapitotöiden kohonneet kustannukset.

Yhtiömme noudattaa maltillista energiahinnoittelua. Tuleva korotus on silti selvästi pienempi verrattuna monien muiden lämmitysmuotojen viimeaikaiseen hintakehitykseen. Kaukolämmön toimituksen turvaamme jatkossakin kotimaisen puuenergian käytöllä. Korotuksesta huolimatta lämpöenergian hintatasomme on Energiateollisuus ry:n ylläpitämässä valtakunnallisessa hintavertailussa edullisimpien joukossa.

Alla liitteenä tarkemmat tiedot hintojen muutoksista.

Hinnankorotus tiedote 01.01.2023 pdf-tiedostona